Telif Haklarını Koruma Amacıyla İnternet Aboneliğinin Sınırlandırılması

Telif Haklarını Koruma Amacıyla İnternet Aboneliğinin Sınırlandırılması

internete-s¦-n¦-rlamaAvrupa ülkelerinin parlamentolarının gündemini şu günlerde telif haklarına ilişkin düzenlemelerle korunan eserlerin, özellikle sinema ve müzik eserlerinin internet yoluyla yasadışı paylaşımına ilişkin yasal düzenlemeler meşgul etmekte. Yapılan düzenlemeler, bu durumdan muzdarip sinema ve müzik sektörü tarafından geç kalınmış bir adım olarak değerlendirilirken, tüketici dernekleri düzenlemeleri çok sert ve orantısız bulmakta.

Bu konudaki ilk düzenleme Fransa’dan geldi. Fransız Senatosu, internetten yasadışı olarak film ve müzik indiren kullanıcıların internet erişimlerinin aşamalı olarak, kısıtlanması ve hatta kullanımlarının belirli sürelerde yasaklanmasına varan yaptırımlar içeren yasa tasarısını, büyük çoğunlukla kabul etti.  Yasanın gerekçesinde korsan müzik ve film indirilmesi nedeniyle ülkedeki yapımcı ve sanatçıların zor durumda kaldıklarından, korunmaları için yasanın gerekliliğinden bahsediliyor. Düzenlemeye göre, korsan eser indirenler önce gönderilecek elektronik postayla iki kez uyarılacak. Buna rağmen fiili sürdürenlerin internet aboneliklerinin 2 aydan 1 yıla kadar iptal edilmesini öngörüyor. Konu hakkında görüş bildiren uzmanlar, yasanın uygulanmasında teknik açıdan bir çok zorlukların olabileceğinden bahsederek düzenlemeyi eleştiriyorlar.

Devamını oku hakkındaTelif Haklarını Koruma Amacıyla İnternet Aboneliğinin Sınırlandırılması

Msn hacklemek artık eğlence değil

Msn hacklemek artık eğlence değil

Msn messenger sağladığı anlık yazılı, sesli ve görüntülü iletişim imkanıyla artık klasik haberleşme yöntemlerinin önüne geçmiş durumda. Hayatımıza yerleşmesi ve kullanım yoğunluğu nedeniyle heberleşme hürriyetinin de kabul edilebilir bir unsuru haline geldi. Bu nedenle de kanun gözünde de ciddiyetle korunmayı hakediyor. Birkaç yıl öncesine kadar gerek konuya gerekli önemin verilmemesi gerekse msn deki hackerların yararlanabilecekleri […]